Kvinnan, i grön tröja, meddelar via sin advokat att hon inte haft för avsikt att röva bort barnet. Foto: George Adam och TT

Bebisdramat: Misstänkta kvinnan häktas

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen hölls häktningsförhandlingen mot den kvinna i 40-årsåldern som förde bort en sexmånaders bebis i Göteborg tidigare i veckan. Tingsrätten beslutade att häkta kvinnan.

Kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande. Hon förnekar enligt sin advokat uppsåt då hon först efteråt insett att det låg ett barn i vagnen.

– Min klient bestrider brott eftersom hon inte visste att det fanns ett barn i vagnen, säger kvinnans advokat Hans Billeskans till SVT.

Greps under tisdagen

Kvinnan i 40-årsåldern greps under tisdageftermiddagen efter att en bebis försvunnit utanför en förskola på Hisingen i Göteborg. Barnet återfanns två timmar senare vid god hälsa utanför Coop i Bäckebol, sex kilometer därifrån.

– Det var flera vittnen som sett kvinnan med vagnen och som kunde ge signalement på hur hon såg ut. Därför kunde hon gripas inne på varuhuset, säger åklagare Hedvig Lundblad.

Visste hon att det fanns ett barn i vagnen?

– Enligt hennes egna uppgifter så visste hon inte det men vi har vittnesuppgifter som talar för att det förhåller sig på ett annat sätt, säger Hedvig Lundblad.

Inledningsvis misstänktes kvinnan för människorov, men när hon anhölls under onsdagen ändrades brottsrubriceringen till olaga frihetsberövande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.