Minns du vad som hänt i Västsverige i sommar? Foto: Geir Olsen/TT

Här är några av de största sommarnyheterna i Väst

Uppdaterad
Publicerad

För dig som inte haft stenkoll på nyheterna under semestern och (kanske) har missat något har vi här gjort ett axplock med vad som hänt.

17 juni: Tingsrätten: Ex-pojkvännen skyldig till mordet på Wilma

17-åriga Wilma Anderssons ex-pojkvän är enligt tingsrätten skyldig till mordet. Han är dessutom skyldig till brott mot griftefriden. Redan dagen efter rättegången avslutats meddelade rätten sin inställning.

24 juni: Flertal lastbilssläp brann våldsamt i hamnen

Tio lastbilssläp stod i lågor i den våldsamma branden i Göteborgs hamn – totalt skadades 18 fordon.

27 juni: Fullt i kollektivtrafiken i Göteborg – se trängseln på bussen mot stranden

När temperaturen steg i centrala Göteborg och ville många byta staden mot ett svalkande dopp i havet. Det märktes i den fulla kollektivtrafiken.

3 juli: Chalmersforskare bakom coronadödande uppfinning

I flera år har en forskargrupp på Chalmers jobbat med ett material som tar död på antibiotikaresistenta bakterier. ”När coronapandemin slog till tänkte vi att vi skulle testa det på virus också”, berättar professor Martin Andersson. Resultatet blev sensationellt.

8 juli: Muslimsk skola har haft könsseparerad undervisning i 22 år

Eleverna på Römosseskolan i Göteborg har delats upp i grupper efter kön och undervisats separat i bland annat idrott, engelska och slöjd.

10 juli: Känd imams död i covid-19 ska utredas

Kunde den kände imamen Abdirahmaan Sheikh Muhiadiin i Göteborg ha överlevt coronasmittan om han fått rätt hjälp på vårdcentralen? En anmälan enligt lex Maria har gjorts.

17 juli: Glasstillverkaren: Kan komma att ta bort glassen ”Sitting Bull”

Efter att frågan om Frölunda Indians logga aktualiserats kritiseras även Triumfglassen ”Sitting Bull” för användandet av stereotypa och kränkande bilder.

5 augusti: Skanska hotar avbryta arbetet med nya Hisingsbron

SVT Nyheter Väst avslöjade att byggjätten hotade att avbryta bygget av den nya bron i Göteborg. Skanskas krav: 345 miljoner för extrakostnader – men trafikkontoret som beställt bron protesterar.

14 augusti: Smittskyddsläkaren: ”Allvarlig smittspridning på västkusten”

Efter sommarsemestern har coronaviruset fått fäste bland de bofasta i norra Bohuslän.

– Någonting här blev inte alls så som det skulle ha varit. Personligen tycker jag att det var synd att vi öppnade för resande, när vi nu ser resultatet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer