Ann-Sofie Hermansson, (S). Foto: TT

S-konflikten i Göteborg: Hermansson tar striden till partistyrelsen

Publicerad

Nu har Ann-Sofie Hermansson (S) överklagat kommunfullmäktigegruppens beslut att avsätta henne till Socialdemokraternas partistyrelse. Enligt Hermansson har hennes kollegor brutit mot stadgarna.

Hermansson skriver på sin egen blogg att förhållandena är exceptionella och att hon blivit avsatt som gruppledare för fullmäktigegruppen trots att det enligt stadgarna inte var möjligt på det sättet som skedde.

Som SVT Nyheter Väst berättade under torsdagen tänkte hon överklaga till partistyrelsen och det har hon nu gjort.

I överklagan som hon vill att partistyrelsen ska ta ställning till skriver hon bland annat att ”nu har det gått för långt, någon ordning måste det vara i partiet”.

”Vill värna partiet”

Enligt Hermansson stred sättet avsättandet gick till på mot partiets egna stadgar och i överklagan finns en beskrivning av stadgarna och varför hon anser att man bröt mot dem.

Hon önskar nu att partistyrelsen prövar fallet. Hon skriver att hon gör en överklagan för att ”värna partiet i Göteborg långsiktigt”. Hon skriver bland annat att hon anser att hon har goda möjligheter att få sitta kvar när beslut om hennes framtid tas i en extrakongress den 3 mars.

Till SVT Nyheter Väst säger hon så här om hennes möjligheter:

– Jag har goda förhoppningar om att partistyrelsen ska ta i det här och att man ska komma med någon form av beslut som går i min riktning. Jag anser att här har mina kollegor gått fram i någon sorts desperation och affekt och då finner jag ingen annan väg än att agera så här.

Har du fått några signaler från någon i partistyrelsen om hur man ska hantera din överklagan?

– Nej, det är för tidigt, jag har nyss lämnat in den.

Ärendet bereds

SVT Nyheter Väst har sökt företrädare för partistyrelsen utan att lyckas. Pressavdelningen har däremot gett en skriftlig kommentar.

”Vi kan bekräfta att det har kommit in ett överklagande från Ann-Sofie Hermansson till partistyrelsens kansli, och ärendet bereds just nu inom organisationen. Vi föregår inte den processen.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strid inom Socialdemokraterna i Göteborg

Mer i ämnet