Spela klippet för att höra Janne Josefsson berätta: ”Han sa att han hatade mig”. Foto: SVT/Josefsson

Hör Janne Josefsson berätta om nya serien – återvänder till uppmärksammade granskningar

Uppdaterad
Publicerad

Att framstå som ansvarig för allvarliga missförhållanden på bästa tv-tid i Uppdrag granskning kan vara likvärdigt med att betraktas som en gangster, menar Janne Josefsson.

– Kanske är det till och med värre än att sitta ett par år på Kumlaanstalten, säger han inför starten av sin nya serie.

I sex program återvänder Janne Josefsson till historierna han inte lyckats glömma och till reportage som har kritiserats extra hårt.

Som historien om verklighetens Lilja 4-Ever, om den uppmärksammade nedläggningen av gummifabriken i Viskafors eller om paret Karin och Lasse, som båda har en lättare intellektuell funktionsnedsättning och som förlorade vårdnaden av sin nyfödda son efter en bristfällig utredning.

Josefsson

Möter vänner och fiender

I serien möter Janne Josefsson både gamla vänner och fiender när han undersöker hur det gått i fallen han tidigare granskat och människorna som var en del av dem.

– Jag måste kunna se folk i ögonen – och mig själv i spegeln. Frågan är väl ifall jag klarar det genom hela serien, säger Janne Josefsson.

Spela klippet ovan för att se intervjun med Janne Josefsson.

Den första delen av “Josefsson” sänds på SVT1 och SVT Play onsdag den 24 april 2019. Episod ett handlar om sexhandeln i Sverige idag, men är också en återblick på Janne Josefssons reportage om en flicka vars livsöde inspirerade till filmen “Lilja 4-Ever”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Josefsson

Mer i ämnet