Jakten på misstänkte mannen fortsätter: ”Beskrivs som udda”

Uppdaterad
Publicerad

I Göteborg fortsätter jakten på den person som har anhållits i sin frånvaro efter den massiva explosionen i stadsdelen Annedal.

– Polisen har fortsatt med oförminskad styrka att söka efter mannen på olika adresser, säger SVT Nyheter Västs reporter Johanna Storm.

Det pågår en intensiv jakt efter den person som har anhållits i sin frånvaro efter explosionen på Övre Husargatan i tisdags.

På torsdagen genomfördes en stor polisinsats i Annedal. Det efter tips om att mannen som är på sannolika skäl misstänkt för explosionen befann sig på en adress där. Det gjorde han dock inte.

Explosion i Annedal i Göteborg

– Polisen har fortsatt med oförminskad styrka att söka efter mannen på olika adresser, säger SVT Nyheter Västs reporter Johanna Storm på fredagsmorgonen.

Polisen uppger på fredagsmorgonen att de fortfarande inte har gripit mannen och att de nu värderar de många tips som kommit in från allmänheten om var mannen kan befinna sig.

– Mannen var boendes i fastigheten på något sätt och nu har han ingen bostad. Så nu har han skaffat en annan bostad, som kanske inte är känd av oss eller andra myndigheter, vilket gör det svårarbetat, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen: Ingen fara för allmänheten

Mannen som polisen nu söker är i 55-årsåldern. Bara timmar efter husexplosionen skulle Kronofogden vräka en anhörig till mannen från en lägenhet i fastigheten. Lägenheten tillhör en anhörig till mannen men han har själv också bott där.

– Grannar har beskrivit honom som udda men inget hot, säger Johanna Storm.

En beskrivning som även polisen håller med om.

– Jag tror inte att han är en fara för den enskilde personen, men det är en person som har agg gentemot myndigheter och känner sig orättvist behandlad, säger Christer Fuxborg.

Polisen tar höjd för nya insatser under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet