Starta klippet för att höra mamman till 17-åringen berätta om hur hon sökt hjälp i flera år. Foto: SVT

Mamman vädjade om hjälp till sonen: ”Har känt mig ensam”

Uppdaterad
Publicerad

Hennes son är 17 år och dömd för mord. Det är hennes son som enligt tingsrätten sköt ihjäl polismannen Andreas Danman. Nu berättar mamman om sin långa kamp för att få hjälp från socialtjänsten.

Hör mer av mammans berättelse i klippet ovan. I klippet nedan får du veta mer om ungdomens förflutna.

– Ända sedan han gick i sjuan har jag haft långa samtal med skola och socialtjänst, men de har inte gjort så mycket. Jag tror att jag hade fått bättre hjälp om jag hade varit född i Sverige, säger mamman till den misstänkte 17-åringen.

Det låter som att du skyller mycket på samhället, vad har du själv gjort som mamma?

– Jag har försökt vara överallt och hålla koll, när han började umgås med äldre killar. Jag har tagit kontakt med skola, polis och socialtjänst. Men jag har inte fått hjälp för honom. Jag har känt mig väldigt ensam, säger mamman.

Socialtjänsten avstår kommentar

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat om hur mamman kontaktat socialtjänsten ett flertal tillfällen för att få hjälp med sin son. Socialtjänsten på Hisingen vill inte kommentera det enskilda fallet.

17-åringen nekar till att ha begått mordet.

Fotnot: Efter att denna intervju publicerats har texten uppdaterats, nu med uppgifter om tingsrättens dom i mordfallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.