Man gripen för Guldhedsmordet

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits misstänkt för mordet i Guldheden. Mannen anhölls tidigare under dagen i sin frånvaro.

– Han är hittad, gripen och anhållen, säger Linda Wiking, åklagare i Göteborg.

Det var under söndagskvällen som flera personer blev vittnen till ett mord i Guldheden, Göteborg. En man ska där ha avlossat flera skott med ett automatvapen mot en man som befann sig i en bil. Gärningsmannen ska därefter ha lämnat platsen i bil.

– På plats kan vi konstatera att en man blivit skjuten till döds av flera skott. Mannen som är i 35-årsåldern har suttit i en personbil när han blivit skjuten. Skytten ska ha varit maskerad. De vi pratat med har uppfattat vapnet som ett automatvapen, sade Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst, till SVT under söndagskvällen.

Skottlossningar i Göteborg

Man gripen

Under onsdagen meddelade Åklagarmyndigheten att man hade en misstänkt, och att denna man hade anhållits i sin frånvaro. Senare under dagen bekräftar myndigheten att man gripit mannen, vilket Göteborgs-Posten var först med att rapportera.

– Han är hittad, gripen och anhållen. Han finns hos oss i polismännens omsorg. Det är en man som är född 1999, säger Linda Wiking, åklagare vid åklagarkammaren i Göteborg, till SVT Nyheter Väst.

Förnekar brott

I övrigt är det inte mycket detaljer Linda Wiking vill gå ut med om den gripne mannen. Hon berättar att mannen ska förhöras under dagen, men att han nekar till brott.

– Han är skäligen misstänkt, men han har inte fått möjlighet att förklara något, säger hon.

Vad kan du säga om gripandet?

– Det gick lugnt till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet