Man hittades död i skogsområde – nu inleds rättegången

Uppdaterad
Publicerad

En 36-årig man hittades död i en skog utanför Uddevalla i början av året. Enligt åtalet har han mördats med en yxa. Fem personer är misstänkta för inblandning, på fredagen inleddes rättegången.

På fredagen inleddes rättegången för mordet på den 36-årige man som hittades död i en skog strax norr om Uddevalla. Rättegången beräknas ta 17 dagar. Denna första dag var välbesökt och Uddevalla tingsrätt fick avsätta två salar för att alla skulle få plats.

I december 2017 anmäldes en 36-årig man försvunnen. Enligt åtalet började allt med att 36-åringen rånades och misshandlades i sitt hem. Han fördes sedan till en kolonistuga i Göteborg där han hölls fången medan misshandeln fortsatte. Till sist fördes mannen till skogspartiet utanför Uddevalla där han dödades med en yxa.

Hittades död i en skog

Polisen misstänkte tidigt att mannen hade bragts om livet och cirka två månader senare hittades mannen död i en skog utanför Uddevalla.

Fem personer står åtalade misstänkta för inblandning i dådet, varav två misstänks för mord. De övriga tre personerna misstänks för grov misshandel respektive grovt skyddande av brottsling.

Mordet filmades

Mordet filmades och mannen som på filmen syns hålla i yxan hävdar att han tvingats att utföra dådet. De andra fyra nekar till inblandning i brottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.