I Hjällbo brinner ljusen till minne av den mördade pappan. Foto: SVT

Man misstänkt för mordet i Hjällbo begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

En man har begärts häktad misstänkt för mordet på flerbarnspappan i Hjällbo. Den misstänkte är den man i 20-årsålden som greps när han försökte cykla från brottsplatsen under söndagen.

I häktningsframställan från Göteborgs tingsrätt framgår det att mannen är misstänkt på sannolika skäl för mord, försök till mord samt för grovt vapenbrott. Misstankarna gäller alltså den högre misstankegraden.

Mannen greps av polis under söndagskvällen efter att han först fallit från en cykel när han försökte ta sig ifrån brottsplatsen. Innan polisen hann ingripa hade mannen blivit misshandlad av andra personer som befann sig på platsen.

Konflikten i Hjällbo

– Vi har gjort bedömningen av samtliga omständigheter att mannen är på sannolika skäl misstänkt för dessa brott, säger Sara Toreskog åklagare vid Göteborgs åklagarkammare.

Häktningsförhandlingarna kommer att ske under torsdagsförmiddagen vid Göteborgs tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Hjällbo

Mer i ämnet