Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sökorganisationerna anordnade minnesstund för 17-åriga flickan Foto: SVT

Sökorganisationerna höll minnesstund för 17-åriga flickan

Uppdaterad
Publicerad

Runt 250 personer samlades i Uddevalla för en minnesstund för den försvunna 17-åring som under fredagen bekräftades död av polisen.

– Vi samlas för att vara tillsammans, och för att visa vårt stöd till de anhöriga, säger Anders Forsberg, operativ chef från Missing People.

En strid ström av människor anlände till torget under lördagsförmiddagen.

– Det är runt 250 personer på plats. Det är en lugn, tyst och värdig stämning på torget. Alla lägger sina rosor och ljus vid statyn på torget. Det är svårt att inte gripas av stämningen, rapporterade SVT:s reporter på plats Helena Jönsson.

Otroligt engagemang

Under två veckor samlades cirka 5000 frivilliga i letandet efter flickan.

Daniel Brodin har lång erfarenhet av liknande operationer då han var med och grundade Missing people och idag är insatsledare för sökorganisationen FIKK.

Han har arbetat dygnets alla vakna timmar i sökandet efter flickan.

– Det har varit en enorm insats från allmänheten. De anhöriga vill rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till, säger Daniel Brodin, som även är medgrundare till Missing people.

De frivilliga insatserna har organiserats av Missing people och FIKK som också arrangerar minnesstunden på Kungstorget i Uddevalla.

”Har inte varit med om något liknande”

Flickan försvann enligt anhöriga den 14 november, och rapporterades försvunnen till polisen den 17 november. Samma dag inledde polisen en insats för att hitta 17-åringen.

Fredagen den 29 november meddelade polisen att man gjort fynd som bekräftar att flickan är död.

– Det har varit ett otroligt engagemang från alla frivilliga i det här arbetet. Jag har inte varit med om något liknande, säger Daniel Brodin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet