S-toppen upprörd på favoritlagets match: ”Han drog ju i tröjan”

Uppdaterad
Publicerad

Det är åtta år sedan Socialdemokraterna styrde Västra Götalandsregionen senast. De är rejält sugna på ett maktövertagande och deras främsta löfte är att korta köerna och förbättra arbetsmiljön inom vården – men utan att höja skatten.

Socialdemokraternas främsta argument för att ta över makten i Västra Götalandsregionen är ökade anslag till sjukhusen och en stor satsning på arbetsmiljön för vårdpersonal. Man vill också frysa biljettpriserna i kollektivtrafiken till 2023. 

Socialdemokraternas kandidat till regionstyrelsen ordförandepost är Helén Eliasson, mångårigt heltidspolitiker, boråsare och inbiten Elfsborgssupporter. Starta klippet för att se henne frågas ut under en match mot Djurgården.

Valet 2022 Väst

Motion om cannabis

Under mandatperioden har man bland annat motionerat om att regionen ska införa ett behandlingsprogram mot cannabisberoende, om att ta reda på omotiverade könsskillnader i utskrivning av läkemedel och om att utöka ungdomsrabatten i kollektivtrafiken till 25 år. Den enda som gått igenom är den om läkemedelsförskrivningen.  

Vill ej samarbeta med SD 

Socialdemokraterna är idag Västra Götalandsregionens största parti med 41 av 149 mandat. Sedan 2014 har man varit i opposition. De går till val som ett eget parti och stänger inte dörren för samarbete med något annat parti än Sverigedemokraterna.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet