Här grips den 39-åriga kvinnan på Coop Bäckebol. Foto: Polisens förundersökning

Stal barnvagn med bebis – nu prövas kvinnan i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan hävdar att hon inte visste att det låg en bebis i den barnvagn som hon stal på Hisingen i Göteborg. Tingsrätten dömde henne ändå till två års fängelse för olaga frihetsberövande. Nu hoppas hon på frikännande eller åtminstone mildrat straff i hovrätten.

Det var iden 22 januari som kvinnan, påverkad av droger och alkohol, tog med sig barnvagnen och bebisen. Efter ett enormt polispådrag hittades flickan dock välbehållen utanför ett köpcentrum ett par kilometer därifrån.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, menar att hon saknade uppsåt. Hon säger att hon ville använda barnvagnen för att frakta saker i och att det inte föll henne in att en bebis skulle kunna lämnas utan uppsyn, varför hon aldrig kontrollerade om barnvagnen var tom. När hon väl upptäckte att det låg ett barn i vagnen blev hon ”livrädd” och lämnade barnvagnen på parkeringen för att den skulle bli upptäckt.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Göteborgs tingsrätt var dock enig i att kvinnan måste ha insett att det fanns en risk att det låg ett barn i vagnen och hon dömdes därför den tolfte mars till två års fängelse för olaga frihetsberövande.

Kvinnan överklagade domen. På måndagen inleds rättegången i hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna förde bort bebis i Göteborg

Mer i ämnet