Tipsa SVT:s reportrar om sugardaddyn och erfarenheter av sugardejting-sidor. Foto: SVT

Tipsa SVT om sugardaddyn och erfarenheter av sugardejting-sidor

Uppdaterad
Publicerad

Under arbetet med granskningen ”Sugardaddyn och hans offer” hittade SVT Nyheter Värmland och Väst fler kvinnor som berättar om att de utsatts för den nu dömde mannen. Har du egna upplevelser eller har du varit drabbad i en liknande situation? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig för att höra din berättelse.

SKICKA ETT MEJL

Skriv direkt till reportrarna: frida.bjork@svt.se, maria.haglund@svt.se eller amanda.gustafsson@svt.se

Sugardaddyn och hans offer

SKICKA ETT BREV

SVT Nyheter Väst, Frida Björk

Pumpgatan 2

417 55 Göteborg

TV-LEAKS

Vill du vara helt anonym? Använd vår krypterade tjänst TV-leaks om du vill skicka ett känsligt tips. Ange i formuläret att tipset ska till Frida Björk.

Som källa har du alltid skydd enligt lagen.

Känner du till en annan allvarlig händelse som borde granskas? Du är alltid välkommen att höra av dig till oss.

Detta är sugardejting

Sugardejting är en relation som består av ett arrangemang mellan en (ofta) äldre part (sugardaddy eller sugarmama) och en yngre (sugarbaby eller boytoy) som ingår ett avtal om ersättning för en relation. Uppgörelsen sker ofta via särskilda dejtingsidor på nätet och vanligtvis anger man vilken typ av arrangemang man är intresserad av redan i sin profil.

På sajten, som gärningsmannen i SVT:s granskning använt, står: ”SugarDaters är platsen där de vackra och charmanta möter de framgångsrika och generösa för att skapa relationer som är till gagn för båda”. Här finns 6000 registrerade svenska kvinnliga profiler och 900 manliga som söker en sugardaddy.

Polisen har vid upprepade tillfällen varnat för sugardejtning då gränsen mellan vad som är lagligt och inte är hårfin. I den här intervjun berättar Anna Runesson, som jobbar som koordinator mot människohandel och prostitution, om varför hon kallar sugardejtning för ”förtäckt prostitution”.

Källa: Wikipedia, sugardaters.se, polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sugardaddyn och hans offer

Mer i ämnet