Två män rymde från Sis-boende i Falköping – tog gisslan

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern lyckades rymma efter att ha tagit gisslan från ett Sis-boende i Falköping i tisdags, rapporterar Ekot.

Männen är fortfarande på fri fot.

Enligt uppgifter till Sveriges Radio ska männen ha hotat en tredje person på boendet, hållit fast honom och slagit honom. Männen är fortfarande på fri fot.

Förberedelse till mord

Samtidigt rapporterar Mark-Posten att den man i 20-årsåldern som rymde från ett Sis-hem i Marks kommun under onsdagskvällen sedan tidigare är misstänkt för förberedelse till mord i Stockholm. Mannen kunde senare under onsdagskvällen omhändertas av polis efter att allmänheten sett honom och fattat misstankar. Han sitter nu anhållen vid Boråspolisen, enligt tidningen.

Flera rymningar senaste tiden

Rymningarna sker bara några veckor efter att Sis gått upp i stabsläge och tog beslut om ökad säkerhet för att minska rymningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.