Bilder från hotellets övervakningskamera. Foto: Hotell Lappland

17-åring frisläppt efter Lyckselerån

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-åriga man som misstänks för rånet på Hotell Lappland har släppts från häktet, det rapporterar Folkbladet under eftermiddagen.

Det var i början av november som tre maskerade gärningsmän greps efter att ha överfallit en anställd och sedan rånat Hotell Lappland. Det hela fångades på hotellets övervakning och efter en intensiv biljakt kunde samtliga gripas utanför Bjurholm samma dag.

17-åring släpps fri

Tingsrätten beslutade under torsdagen att släppa en av de personer som misstänks för rånet på Hotell Lappland tills dess att beslut om åtal är fattat. Orsaken sägs vara personens ringa ålder, det skriver Folkbladet under torsdagen.

Rånet mot Hotell Lappland

Trots att tingsrätten försätter 17-åringen på fri fot så anser man att det fortfarande finns en betydande risk att personen kan begå brott eller försvåra utredningen genom att undanröja bevis. 

Häktningsförhandlingar hölls idag även för den 23-årige man som, även han, misstänks för rånet. Tingsrätten beslutade att mannen fortsatt ska sitta i häktet på sannolika skäl misstänkt.

Förhandlingar under fredagen

Totalt är fyra personer misstänkta för rån och medhjälp mot Hotell Lappland, en av dem ska vid ett tidigare tillfälle ha varit anställd vid hotellet. Tingsrätten genomför häktningsförhandlingar mot samtliga inblandade under veckan, två under torsdagen och resterande två under fredagen.

Enligt Folkbladet ska åklagare ha beslutat om åtal senast fredagen den 15 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånet mot Hotell Lappland

Mer i ämnet