Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Därför testas inte eleverna på skolan – hör smittskyddsläkare Gunilla Persson Foto: Mikael Assmundsson, SVT

18 av 76 medarbetare på Kågeskolan har covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Nu har provresultaten kommit efter att Region Västerbotten testat 76 medarbetare på Kågeskolan i Skellefteå. Merparten av de 18 som testat positivt arbetar på skolans högstadium.
– Det känns bra att undersökningen genomförts och både vi och medarbetarna på skolan fått en klarare bild av situationen, säger Anders Bergström, förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad i ett pressmeddelande.

Det var den 21 april som det beslutades att Kågeskolan skulle hållas stängd, med anledning av hög sjukfrånvaro hos personalen. Då inledde Region Västerbotten en smittundersökning på skolan.

– Resultatet av undersökningen vi gjort på Kågeskolan visar framförallt på en smittspridning mellan personal som arbetar i de högre årskurserna. Personal i förskoleklasser, lågstadium och fritids är inte drabbade på samma sätt, berättar Gunilla Persson, tillförordnad smittskyddsläkare vid Region Västerbotten.

Kågeskolan beräknas återuppta undervisningen enligt schema måndagen den 4 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet