• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett flerfamiljshus med kraftig rökutveckling i Asarum i Karlshamns kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Lärare vid Kågeskolan död – testad positiv för covid-19

Uppdaterad
Publicerad

En lärare i 60-årsåldern vid Kågeskolan i Skellefteå, som varit smittad av coronaviruset, har avlidit. Det bekräftar en anhörig för SVT Nyheter Västerbotten.

Under fredagen höll Region Västerbotten och Skellefteå kommun en presskonferens om läget på Kågeskolan. Ett tiotal medarbetare vid skolan har testats positivt för sjukdomen covid-19. Nu visar det sig att en lärare avlidit.

Läraren, som var närmare 60 år, provtogs tre gånger innan covid-19 kunde bekräftas enligt den anhörige.

– Händelseförloppet gick väldigt snabbt när det väl blev kritiskt, och först efter färdig obduktion fastställs dödsorsaken, säger den anhörige.

Två kommunanställda avlidna

På grund av den höga sjukfrånvaron har skolan beslutat att stänga för tillfället.

– Jag tycker att Kågeskolan sticker ut. Det har inte funnits någon skola med liknande problematik varken i länet eller i landet. Myndigheten känner inte till att någon annan skola har en liknande situation, sa Gunilla Persson på presskonferensen tidigare under dagen.

Smittskyddsläkaren Gunilla Persson vill inte kommentera uppgifterna om att en lärare avlidit, inte heller skolchefen Anders Bergström.

Detta är den andra kommunanställda i Skellefteå som avlider av covid-19. Tidigare har en person inom hemstjänsten avlidit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet