”Stag har bågnat, det är inte säkert för spelarna” Foto: SVT / Josefine Holgersson

Risk för takras i ishallen i Umeå – Björklövens matcher ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Snömängden har gjort att Umeå kommuns ishall A3-arena inte anses säker att vistas i. Kommunen har därför beslutat att stänga hallen under fredagsmorgonen.

– Vi fick veta det i förmiddags så nu jobbas det på lösningar eftersom matchen som skulle spelas här imorgon måste flyttas eller ställas in, säger Björklövens vd Anders Blomberg.

På morgonen upptäcktes skador i konstruktionen på byggnaden, ett stag som bågnat som kan ha med det stora snöfallet att göra.

– I det här läget måste vi prioritera säkerhet. Stängningen är en nödvändig åtgärd för att förebygga att ingen kommer till skada, säger kommunens fastighetschef Karin Isaksson.

Inga människor får nu vistas i ishallen. Kommunen lägger nu resurser på att skotta bort snö från taket så fort som möjligt. Man har också lyft ner den 4,5 ton tunga Jumbotronen ner från taket för att avlasta konstruktionen omedelbart.

– Spelarna är vid det här laget ganska vana vid tvära kast. Alternativa träningshallar har vi, det är bara en fråga hur vi löser det med matcherna, säger Anders Blomberg.

Hör Anders Blomberg, VD för Björklöven i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.