Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppostitionsrådet Anders Nilsson (C) om de frågor han tycker är viktiga inför valet. Foto: SVT, Tommy Forsgren

Centern i Vännäs vill bromsa kostnader och satsa på landsbygden

Uppdaterad
Publicerad

Det är positiva tongångar i Vännäs med befolkningstillväxt och en ekonomi som tillåter skattesänkning. Ett förslag som Centerpartiet la redan för något år sedan, men då inte fick gehör. Men det finns saker som oppositionsrådet Anders Nilsson (C) vill ändra på, bland annat menar han att landsbygden är styvmoderligt behandlad jämfört med tätorten.

Arbetet med att se över kommunens kostnader menar Anders Nilsson (C) måste fortsätta även om det går åt rätt håll. Vännäs låg tidigare 14 procent över standardkostnaderna, nu har det snart halverats till sju procent.

– Det är ett arbete som måste fortsätta, det är viktigt att hålla koll på kostnaderna, säger han och fortsätter:

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

– Skattepengarna är inte våra, vi har bara fått ett förtroende att förvalta andras pengar, så vi måste vara kloka.

Vill ha badhus

Vidare vill han bland annat utreda möjligheterna till ett badhus i kommunen, samt ge bättre förutsättningar för att åka kollektivt för de som inte bor i tätorten.

Anders Nilsson tog över rollen som gruppledare för Centerpartiet i Vännäs för drygt två år sedan. Samarbetet inom oppositionen, som de kallar treklövern, tillsammans med Liberalerna och Kristdemokraterna beskriver han som gott.

Hör hur han tänker kring eventuella samarbeten efter detta val i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västerbotten

Mer i ämnet