Pauline är tidigare elev på teknikprogrammet på Dragonskolan. Nu kommenterar hon kraven som Skolinspektionen ställt. Foto: SVT/Privat

Tidigare eleven Pauline om kritiken mot skolan: ”Hoppas det blir skillnad”

Uppdaterad
Publicerad

Pauline Holm har gått El-programmet på Dragonskolan som nu kritiseras av Skolinspektionen. Hon har vittnat om en dålig kvinnosyn på skolan och hoppas att skolan nu gör något åt detta.

Under onsdagen meddelade Skolinspektionen att Teknikprogrammet på Dragonskolan måste vidta en rad åtgärder – detta efter uppgifter om kränkningar och trakasserier på programmet.

SVT Nyheter Västerbotten har tidigare pratat med förre detta eleven Pauline Holm som vittnade om en dålig kvinnosyn hos lärare på Dragonskolan. Bland annat fick hon höra av en lärare att hon aldrig skulle få något jobb inom el eftersom hon var tjej.

– De pratade aldrig ens med läraren. Jag kände att jag blev förminskad, sa Pauline Holm, tidigare till SVT Nyheter.

Lärarnas kvinnosyn kritiseras

Dålig kvinnosyn är något Skolinspektionen tar upp efter sin tillsyn på skolan:

”I tillsynen har vi också uppmärksammat att det från lärarnas sida finns en oreflekterad diskurs om manligt och kvinnligt i undervisningen”

Tidigare eleven: ”Ett problem på hela skolan”

Pauline Holm tycker att Skolinspektionens krav på skolan är bra men att det borde vara mer omfattande.

– Det är jättebra att de gör något åt det. Men det är ett problem på fler program på skolan, inte bara teknikprogrammet. Så jag hoppas det blir skillnad även där, säger Pauline Holm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.