Hör Elmers mamma Madelene om alla reaktioner som strömmat in Foto: SVT

Elmers mamma: ”Han var väldigt rörd”

Publicerad

6-åriga Elmers byxor med hästar på som får ligga kvar i garderoben under skoldagarna för att andra barn skrattat åt honom har väckt många reaktioner. På vår sajt strömmade reaktionerna in hela dagen igår och också till Elmers mamma Madelene har reaktionerna varit många.

Redan tidigt igår morse plingade det till i Madelene Thigers telefon.

– Jag var nog inte riktigt beredd på att det skulle bli ett sådant genomslag. Om det blir såhär för att vi, min vanliga familj, går ut och säger något som för oss är helt självklart om det väcker sådana reaktioner då är det bara att prata mer som vi måste göra.

Fått peppande hälsningar

Madelene tror att det är igenkänningsfaktorn som gör att så många hört av sig. Att barn kan känna igen sig i Elmers berättelse och att vuxna kan känna igen sig i det som Madelene brottas med som förälder.

Bland alla reaktioner har det också kommit hälsningar direkt till Elmer både de som vill peppa honom och barn som ville berätta om liknande händelser. Flera av dem har mamma Madelene har läst upp för Elmer som blev jätteglad över gensvaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.