Se Hannas bästa råd för att nå sina mål Foto: Julia Hedlund, SVT

Hanna startade UF-företag – nu säljs hennes bok

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Hörnlund, 18 år, går tredje året på naturprogrammet på Minervagymnasiet i Umeå. Hanna driver just nu Ung företagsamhet, UF-företag, där hon skrivit en bok.

– Nu säljs den på Akademibokhandeln och används i undervisning, det känns helt fantastiskt, säger Hanna Hörnlund.

Landslaget i pingis, målvakt i division 1 i fotboll och nu gymnastik. Trots Hanna Hörnlunds stora intresse för sport så var det få i hennes omgivning som pratade om vikten av att sätta upp mål.

– I somras läste jag mycket om framgång och lycka. Då insåg jag att grunden till det är att sätta mål och att jag ville skriva en bok om det, säger hon.

Sagt och gjort så skrev Hanna boken ”Mina mål” och nu föreläser hon även i ämnet för att motivera folk att hitta vad de vill och uppnå sina drömmar.

Nästa mål: ”Att upptäcka USA”

UF-företagande innebär att gymnasieelver får starta, driva och avveckla ett företag under ett läsår. Hanna har valt att driva sitt UF-företag själv och har gjort allt från både layout, innehåll och att ringa mängder med samtal för att sälja in sin bok.

– Det har varit väldigt tufft och otroligt tidskrävande. Men nu tjänar jag pengar på mitt företag och har fått massor av nya erfarenheter.

Vad är nästa mål för dig?

– Att flytta till USA och jobba som au pair, lära mig bättre engelska och fortsätta att föreläsa, avslutar hon.

I klippet ovan ger Hanna sina bästa råd för att nå sina mål.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer