Foto: Marko Säävälä/TT

Här är de nya ägarna till Ikea Industry

Uppdaterad
Publicerad

Dalvi AB och Jerry Johansson köper upp Ikea Industry i Lycksele. De säger till SVT Nyheter att personalstyrkan blir oförändrad, men att man hoppas på nyanställningar i framtiden.

Det blir Dalvi AB och den nuvarande VD:n Jerry Johannson som tar över Ikea Industry i Lycksele. Under de närmaste åren kommer Ikea fortsätta vara huvudkunden men ambitionen är att utveckla nya produkter för att få en mer balanserad kundstock. I pressmeddelandet säger de att personalstyrkan i Lycksele blir oförändrad.

– Det är väldigt roligt att kunna fortsätta att leda fabriken som i dag. Vi tror verkligen på det här, det finns bra personal, bra lokaler och bra läge. Läget med bra råvaror och bra sågverk tillhands gör detta till en bra investering säger Jerry Johansson.

Dalvi AB kommer äga 50 procent och VD:n Jerry Johansson 50 procent. Personalstyrkan blir oförändrad än så länge men i framtiden hoppas man på att kunna anställa fler.

– Det är klart att vi hoppas på att utvecklas så vi kan stå på fler ben och därmed anställa fler. Men nu till en början så kör vi på den personalstyrka som finns, säger Jerry Johansson. 

Ex-ministern sitter i styrelsen

Som styrelseordförande i Dalvi AB sitter föredetta näringsminister Anders Sundström. Dalvi AB är inte Sundströms första uppdrag som styrelseordförande, tidigare har han suttit som styrelseordförande i både Swedbank och Kooperativa Förbundet och som VD för Folksam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.