Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
19 nya lyxvillor i 10 miljonerklassen byggs just nu i Skellefteå. Det är inga problem att sälja, menar Håkan Holmberg, byggherre vid Björnsholmens marina. Foto: Björnholmens Marina / SVT

På Björnsholmen i Skellefteå byggs 19 nya lyxvillor: ”Har en lång kundlista”

Uppdaterad
Publicerad

På ön Björnsholmen utanför Skellefteå växer nu ett nytt lyxområde fram. Totalt ska det byggas 19 villor – som kostar 10 miljoner kronor och uppåt.

– Det är inga problem att sälja, vi har en lång kundlista. Det finns folk som har pengar i Skellefteå idag, säger Håkan Holmberg byggherre vid Björnsholmens marina.

Platsen Björnsholmen vid Stackgrönnan i Skellefteälvens mynning var på 50-talet ett upplag för timmerflottningen i älven. Men nu är det nya tider med batterifabriken och en bostadsmarknad där proppen fullständigt gått ur i Skellefteå.

Totalt är det 19 villor som ska byggas på området.

– Husen är alla framtagna i ”new england style”. Några Västerbottenshus är inte aktuella. Dom byggs på husfabriker bland annat därför att det inte går att få tag i snickare och rörmokare i Skellefteå idag säger Håkan Holmberg.

Se platsen och hör om lyxön som växer fram i Skellefteå i videon ovanför.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden i Skellefteå

Mer i ämnet