Jackie Arklöv Foto: SVT/arkivbild

Jackie Arklöv beviljas flytt till Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Jackie Arklöv har blivit beviljad flytt från anstalten i Halmstad till Umeå. Anledningen till beslutet är att han ska komma närmare sin familj.

Efter att ha fått sina två första ansökningar om omförflyttning avslagna får nu livstidsdömde Jackie Arklöv sin önskan igenom. I ett beslut från kriminalvården skriver man att ”Plats är bokad i anstalten Umeå den 27 januari 2020”. Något som Folkbladet var först att berätta.

Arklöv har länge velat bli flyttad till Umeå för att komma närmare familjen.

Har inte fått tidsbestämt straff

Arklöv dömdes till livstids fängelse efter polismorden i Malexander 1999. Hans båda medbrottslingar Tony Olsson, numera Byström och Andreas Axelsson har båda fått sina straff tidsbestämda. Men Arklövs önskan om tidsbestämt straff har hittills avslagits.

När det gäller den aktuella flytten skriver Kriminalvården i sin bedömning: ”Av vad som har framkommit i ärendet, finner Kriminalvården att det inte föreligger hinder för placering i anstalten Umeå, i säkerhetsklass 2.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.