Jägarna begär advokathjälp och stämmer Sveaskog Foto: SVT

Jägarna begär advokathjälp och stämmer Sveaskog

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken mot Sveaskog och deras sätt att säga upp arrenden med jaktlag och arrangörer växer. Nu har det gått så långt att flera jaktlag hört av sig för att få advokathjälp och stämma Sveaskog för bland annat avtalsbrott.

– Inom två veckor hoppas jag att vi kunnat samla ihop så mycket information så vi kan ta den här frågan till domstol, säger Tage Collberg som själv är jaktarrangör men också jurist.

Uppsägningarna av kontrakten och det faktum att Sveaskog har gjort det utan att klart motivera varför menar han är ett övergrepp och kontraktsbrott.

-Dessutom kan man inte bryta ut ett jaktlag som anses ha skjutit för lite älg ur ett älgskötselområde utan det är hela områdets skyldighet att sköta avskjutningen, säger Tage Collberg.

Han hoppas att tillsammans med jägarna som hört av sig få till en stämning och en förlikning i tingsrätten då det för både jägarna och jaktarrangörerna är stora värden som nu går till spillo då Sveaskog själva ska sköta jakterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Jaktkritik mot Sveaskog

Mer i ämnet