Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hjälper verkligen ytterligare en demonstration? Hör politikerna om planerna och om oron för framtiden. Foto: Anders Öhlund/SVT

Kommunpolitiker protesterar mot stängningen av Lycksele BB – planerar ny demonstration

Uppdaterad
Publicerad

Kommunpolitiker i Lycksele är starkt kritiska till stängningen av Lycksele BB. De menar att det påverkar hela inlandet negativt och att företag larmar om att det påverkar rekryteringar. Nu planeras ytterligare en demonstration.

– Det är vår framtid, att få ha kvar BB, och få ha kvar unga människor som vill skaffa barn och vill vara kvar i inlandet, säger Victoria Hvirfel (L).

Just nu bereder Region Västerbotten frågan om en upphandling av bemanningsföretag för att kunna öppna Lycksele BB igen. Det finns dock inget datum satt för när avdelningen kan komma att öppna igen.

– Det är en osäkerhet hos företagen i inlandet efter stängningen. Jag hör många som vill veta om Lycksele BB blir kvar innan man tar besked om att flytta till inlandet för att ta ett jobb, säger Josef Nygren (KD).

Förlossningsvården i Västerbotten

Ny demonstration planeras

Kommunpolitikerna planerar nu en ny demonstration i Lycksele för att protestera mot att det är stängt.

”Det är väldigt viktigt” – hör politikerna berätta om oron i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlossningsvården i Västerbotten

Mer i ämnet