Foto: Skellefteå kommun.

Kulturhuset i Skellefteå beräknas bli miljontals kronor dyrare än väntat

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av kulturhuset Sara i Skellefteå ser ut att bli dyrare än väntat. Enligt en prognos från kommunen väntas kostnaden för projektet stiga med nio miljoner kronor.

Den utökade kostnaden motsvarar mindre än en procent av projektets budget. Att bygget ser ut att bli dyrare beror främst på projektets komplexitet och att kostnaderna för mark- och anläggningsarbetet blivit högre än vad man budgeterat för.

– Vi fick en tuff start då markförhållandena visade sig vara betydligt sämre än vad den geotekniska undersökningen visat, säger Håkan Högdahl, byggprojektledare i ett pressmeddelande.

Kulturhuset Sara

Tar fram handlingsplan för att nå budget

Under tisdagen beslutade nämnden för Support och lokaler i Skellefteå att ta fram en handlingsplan för att nå ett nollresultat.

– Kulturhuset är ett komplext bygge, men målet är precis som i alla andra projekt att hålla budget, säger Tomas Teglund (S), ordförande för nämnden för Support och lokaler i pressmeddelandet.

Projektet beräknas vara färdigt om ett och ett halvt år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kulturhuset Sara

Mer i ämnet