Ett öppet möte som hölls i november 2018 då bolaget Cityfastigheter kollade intresset av bygget hos Lyckseleborna. Runt 150 personer var på mötet och projektledarna såg då positivt på det stora engagemanget. Foto: SVT

Lycksele kommun köper tillbaka kvarteret Köpmannen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen meddelade kommunen att kommunstyrelsen accepterat att köpa tillbaka kvarteret Köpmannen från bolaget Cityfastigheter. Återköpspriset blir samma som vid försäljningen, en halv miljon kronor.

Lycksele kommun skriver att kommunstyrelsen har godtagit den intresseförfrågan på återköp som bolaget Cityfastigheter gjorde till kommunen i början på 2020.

– Vi är tacksamma för Cityfastigheters initiativ och att de har trott på Lycksele och försökt att genomföra detta. Vi tycker självklart att det är tråkigt att de kommit till det här beslutet. Men de har vänt på alla stenar och verkligen försökt på många olika sätt. Därför återtar vi som kommun kvarteret för att kunna utveckla det vidare, säger kommunstyrelsens ordförande, Roland Sjögren (KD) i pressmeddelandet.

Ovant med bostadsrätter – lika dyrt att bygga i inlandet

Bolaget Cityfastigheter har haft svårt att sälja lägenheter i det planerade höghusbygget i centrala Lycksele, med försäljningskrav på åtminstone 70 procent sålda lägenheter innan påbörjat bygge.

Anledningar som lyfts är bland annat de höga kostnaderna på bostadsrätterna som låg på mellan 900 000 och 3,5 miljoner kronor.

– Människor i inlandet är inte vana med bostadsrätter. Och för oss är det inte billigare att bygga i Lycksele än någon annanstans, sade styrelseordföranden John-Gunnar Jönsson i september 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer