Nu är den rättpsykiatriska undersökningen av mannen som misstänks för tre mordförsök i en by utanför Lycksele klar. Foto: SVT, Tommy Forsgren

Lyckselepappan bedöms ha en allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som misstänks för mordförsök på två av sina barn och en äldre släkting i en by utanför Lycksele har en allvarlig psykisk störning, fastslår den rättspsykiatriska undersökningen.

I samband med att mannen häktades för snart en månad sedan var hans advokat och åklagaren i ärendet överens om att mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Nu har utlåtandet kommit. Den ansvariga rättspsykiatern bedömer att mannen begick de misstänkta mordförsöken under påverkan av en allvarlig psykisk störning och att han även vid tiden för undersökningen led av denna.

Våldsdådet i Lycksele

Rättspsykiatern anser att mannen är i behov av tvångsvård och att det finns risk för återfall i allvarlig brottslighet till följd av störningen.

Åtal mot mannen ska vara väckt senast 9 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet