Räddningstjänsten rycker ut på larm söder om Skellefteå under onsdagen. Foto: SVT

Masskrock på E4 söder om Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Två lastbilar, en buss och en personbil har kolliderat strax norr om Bureå i norrgående riktning. En person är förd till sjukhus.

Det var strax efter klockan 11 som larmet om olyckan kom. Räddningstjänsten är på plats från Bureå och Skellefteå. Det är två lastbilar, en buss och en personbil som kolliderat strax norr om Bureå i norrgående riktning.

– Vi har sett några personer med lindriga skador, en person är förd till sjukhus, uppger Sebastian Fjaestad, vid räddningstjänsten Skellefteå.

Vid 12.20 var både räddningstjänst och ett flertal ambulanser kvar på platsen. Norrgående körfält är helt avstängt under arbetet. Trafiken leddes initalt om via gamla E4 men även den stängs nu av på grund av bärgningsarbete.

Uppdatering 14.00

Bärgningsarbetet fortsätter och Trafikverket har skjutit fram den preliminära sluttiden till klockan 15.30.

Uppdatering 15.00

Skellefteå räddningstjänst rapporterar att räddningsinsatsen är avslutad men att bärgning fortfarande pågår och att vägen och vajerräcket behöver städas upp efter olyckan.

En buss, två lastbilar med släp, en personbil och en bärgningsbil ska ha varit inblandade i olyckan som blockerat E4 i norrgående riktning under dagen.

Texten uppdateras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöoväder i Västerbotten

Mer i ämnet