Foto: Kurt Sundin

30-åring mördade man i studentkorridor – är inte psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-åring som misstänks för mordet på en 27-årig man i en studentkorridor på Ålidhem i Umeå begick inte brottet under en allvarlig psykisk störning – det visar rättspsykiatriska undersökningen som gjorts. Detta skriver vk.se.

Det var den 27 april i år som en 27-åring dödades med kniv i en studentkorridor i statsdelen Ålidhem i Umeå. En 30-årig man åtalades för mordet och Umeå tingsrätt gjorde efter rättegången bedömningen att mannen är skyldig.

Men innan domen för brottet kommer skulle mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Tingsrätten har enligt vk.se tagit del av resultatet som visar att mannen inte begick gärningarna under påverkan av en allvarlig sjukdom. Detta innebär att 30-åringen kan dömas till fängelse.

SVT har varit i kontakt med den misstänkte mannens försvarsadvokat Thomas Nyman och åklagaren Stina Westman. Ingen av dem har fått besked om resultatet av utredningen och vill därför inte kommentera uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Ålidhem

Mer i ämnet