Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Väldigt mycket byggarbetsplats” – se hur det ser ut på Lycksele lasarett och hör Anna Mattsson, sjukhussamordnare, om utbyggnaden. Foto: Anders Öhlund/SVT

Stora ombyggnaden av Lycksele lasarett snart klar – Anna-Lena Danielsson (S): ”Jätteviktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Snart är nya utbyggnaden av Lycksele lasarett, klar. Det är den största om- och nybyggnationen sedan lasarettet invigdes i början på 1960-talet. Bygget har pågått i knappt två år och beräknas kosta 130 miljoner kronor.

– Vi inviger länken i början av december i år. Det här är en jätteviktig del av utvecklingen av Lycksele lasarett, säger regionrådet Anna-Lena Danielsson(S).

Sjukhuset får en ny transportlänk mellan huvudbyggnaden och de nya vårdavdelningarna, som ska inrymma labb, röntgen och teknik.

Med den nya transportlänken kommer det bli lättare att flytta patienter mellan vårdavdelningar, vilket ska förbättra både patientsäkerhet och arbetsmiljö. 

I klippet hör du regionråd Anna-Lena Danielsson (S) och sjukhussamordnare Anna Mattsson berätta om den nya byggnaden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.