De nybyggda modulerna som just nu utgör huvudentrén till Norrlands universitetssjukhus kan komma att flyttas redan om tio år. Foto: SVT

Nya NUS-entrén kan flyttas – redan om tio år

Uppdaterad
Publicerad

Den nya huvudentrén vid Norrlands universitetssjukhus, NUS, som invigdes i höstas kan komma att flyttas – kanske redan om tio år.

I oktober 2018 invigdes den nya huvudentrén vid Norrlands universitetssjukhus. Lokalerna ovanför entrén ska avlasta övriga sjukhuset i samband med renoveringar och ombyggnationer, men det handlar om moduler som är flyttbara och troligen också kommer att flyttas.

– På sikt ska vi plocka bort dem, men det är en öppen sluttid, säger Ulf Widmark som är fastighetschef på Region Västerbotten.

Räknar med tio år

I samband med bygget har Region Västerbotten räknat med att modulerna ska vara på plats i åtminstone tio år. Brytpunkten för att det ska vara ekonomiskt gångbart att köpa modulerna själva istället för att hyra dem ligger enligt Widmark på fem år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.