Övergreppen i Lycksele: Inspelningar ska visa att släktingen var minderårig

Publicerad

Den man i Lycksele som åtalats för grova övergrepp mot barn nekar till anklagelserna om grov våldtäkt av en minderårig släkting. Men enligt åklagare Anna Lundberg finns filmer som visar att släktingen var under 15 år vid händelserna.

Mannen har till stora delar gått med på beskrivningen i åtalet, men när det gäller åtalspunkterna övergrepp mot en minderårig släkting förnekar han brott. Mannen menar, enligt hans försvarsadvokat, att släktingen inte varit under 15 år då brotten begicks.

Men åklagarsidan menar att det finns inspelningar som visar att släktingen varit minderårig.

– Jag jobbar efter tesen att barnet var under 15 år, sedan är det upp till tingsrätten att göra den bedömningen. Jag har också inkommit med kompletterande bevisning under dagen som jag menar talar för att så är fallet, säger kammaråklagare Anna Lundberg.

Vad är det för bevisning?

– Det är bevisning bestående av datering av filmer och även bedömning utifrån vad man ser på filmerna, man har kunnat göra vissa bedömningar när gärningen har skett helt enkelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Övergrepp på skolbarn i Lycksele

Mer i ämnet