Foto: Neat Solution AB

Personalens musikvideo ska stoppa sjuksköterskebristen

Uppdaterad
Publicerad

Deras tidigare musikvideor har blivit virala succéer. Nu har Ortopedkliniken på NUS precis släppt en ny video med förhoppningen om att kunna rekrytera fler undersköterskor.
– Alla vi här på avdelningen är lite smått galna och tokiga, så vi tycker att det här är en rolig grej, säger undersköterskan Linda Åström som står bakom idén.

Linda och en kollega till henne kom på idén för flera år sedan och tillsammans med de andra kollegorna släppte de den första musikvideon 2014.

– Responsen blev jättestor, vi hade sökande ända från Finland och vi blev fullbemannade på sköterskesidan ganska snabbt. Ortopedklinikens rykte på sköterskeutbildningen blev bättre och sedan har det bara eskalerat, säger Linda Åström, som i dag jobbar som undersköterska och bemanningsassistent.

Manuset till musikvideon har alla i personalen bidragit med idéer till. Foto: Neat Solution AB

Sedan 2014 har de släppt en ny musikvideo minst en gång om året, de har även lämnat in ett bidrag till Melodifestivalen och gjort en låt mot den då stundande halkan. I den nyaste videon, som släpptes under fredagen, är temat både fest och allvar.

– Alla är vi lite smått galna så alla i personalen har bidragit med vad den här videon ska innehålla. Vi har kommit med våra idéer över fikarasterna och i dag spelas den av både patienter och personal på avdelningen, säger Linda Åström och skrattar.

Klinikens förhoppning med videon är att till hösten ha full bemanning på undersköterskesidan, i dagsläget är det fyra-fem tjänster som står tomma. Här kan du se årets video.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.