Thomas Palmgren, spaningschef hos polisen vädjar till allmänheten om tips kring det misstänkta mordförsöket i Röbäck utanför Umeå. Foto: SVT

Fortfarande ingen gripen efter våldsdådet i Röbäck: ”Jakten fortsätter”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande inte gripit någon misstänkt efter våldsdådet i Röbäck i Umeå kommun. Nu ber polisen om tips från allmänheten om fallet – och söker efter en bil som kopplas till händelsen.

– Jakten fortsätter, säger Thomas Palmgren, spaningschef hos polisen.

Det var under onsdagsmorgonen som en person skadades i samband med ett våldsdåd i Röbäck. Händelsen rubriceras som försök till mord. Flera personer misstänks vara inblandade och ett tillhygge ska ha använts.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus – enligt polisen vårdas han fortfarande på sjukhus men har inte livshotande skador.

Mordförsöket i Röbäck

Konflikt mellan kriminella

Polisen misstänker att det handlar om någon form av konflikt i den kriminella världen – och den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Vi har hört mannen på sjukhuset inledande men kommer att göra ytterligare förhör, säger Tomas Palmgren, spaningsledare vid polisen i Umeå.

Än så länge har polisen inga misstänkta men de gör bedömningen att det handlar om mer än en gärningsman.

Polisen har idag torsdag gått ut med en film på bilen som männen flydde i efter mordförsöket i Röbäck.

Söker tips från allmänheten

Thomas Palmgren säger att polisen fortsätter att arbeta brett med fallet genom dörrknackning och analys av spår som de säkrat. I nuläget vill de inte uttala sig om vilken sorts vapen som använts i samband med det misstänkta mordförsöket.

– Det är något slags tillhygge, det kan vara en kniv eller en yxa, vi kan inte säga något säkert i nuläget.

Han ber personer med information om bilen eller andra uppgifter kopplat till mordförsöket att höra av sig till polisen.

– Jakten måste fortsätta, säger Thomas Palmgren spaningsledare vid polisen i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsöket i Röbäck

Mer i ämnet