– Vi har inte kunnat ha några gudstjänster och vi har heller inte kunnat besöka våra äldre och då kom jag på att jag ville uppmuntra dem med en julklapp på det här sättet istället, säger Karin Dahlgren som är präst i Stensele församling. Foto: SVT / TT

Prästen i Storuman blev bagare – hundratals saffransbullar till äldre och vårdpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Prästen i Stensele församling bakar just nu flera hundra saffransbullar och småkakor som hon ska bjuda på till personal och boende vid olika vårdinrättningar i Storuman.

– Vi har inte kunnat ha några gudstjänster och vi har heller inte kunnat besöka våra äldre och då kom jag på att jag ville uppmuntra dem med en julklapp på det här sättet istället, säger Karin Dahlgren som är präst i Stensele församling.

Hon berättar att coronan har varit det givna samtalsämnet på samhället under tiden det var som värst på det särskilda boendet Tranan.

– Förut pratade man om vädret, nu handlar det bara om pandemin förstås. Vi trodde vi hade klarat oss här i Storuman men sen blev vi väldigt hårt drabbade och jag tycker att personalen på kommunens vårdinrättningar och boenden har kämpat väldigt hårt så de är värda en stor uppmuntran, säger Karin Dahlgren.

Se prästen baka i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.