I dag kommer beslut om utökade restriktioner i Västerbotten. Ett förslag är att bara 50 personer ska få samlas på allmänna platser, som till exempel hockeymatcher. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Publikgränsen sänks till 50 personer i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbotten och Länsstyrelsen Västerbotten inför lokala restriktioner för länet, bland annat sänker man gränsen för allmänna sammankomster från 300 till 50 personer. Beslut presenterades av Folkhälsomyndigheten under tisdagen.

Region Västerbotten har haft flera möten med Folkhälsomyndigheten om att införa skärpta allmänna råd. Det är Folkhälsomyndigheten som bestämmer om lokala restriktioner ska införas.

– Länsstyrelsen och Smittskyddsenheten samarbetar och har föreslagit till Folkhälsomyndigheten att införa en 50-gräns för allmänna sammankomster som hockeymatcher, torgmöten och annat. Det är ett sätt att minska smittspridningen, säger Jörgen Boman, kommunikationschef på Länsstyrelsen Västerbotten.

Coronaviruset i Västerbotten

På Folkhälsomyndighetens presskonferens i dag klockan 14 meddelas om Västerbotten får lokala restriktioner. Vid 15-tiden håller sedan Region Västerbotten och Länsstyrelsen Västerbotten en presskonferens om vad det i så fall kommer att innebära för länet och hur många veckor det skulle gälla.

SVT Nyheter Västerbotten kommer att vara på plats på presskonferensen på Regionens hus i Umeå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet