Foto: SVT.

42-åringen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Uppdaterad
Publicerad

I dag beslutade Umeå tingsrätt att den 42-årige man som står åtalad för att ha dödat sin fru på Ersboda i Umeå ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Umeå tingsrätt slog idag, på den tredje rättegångsdagen, fast att den misstänkte 42-åringen har dödat kvinnan på Ersboda i våras. Något mannen även erkänt men hävdar att han agerade i självförsvar.

Rätten beslutade också att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, för att utreda om han kan dömas till fängelse eller om han vid tillfället led av en allvarlig psykisk störning och ska dömas till vård.

Mord på Ersboda

Mannen är fortsatt häktad i väntan på att den rättspsykiatriska undersökningen ska bli klar. Åklagare Axel Holmberg såg inga hinder för att lyfta de restriktioner 42-åringen haft i häktet, så rätten beslutade att häva dessa.

Rättegången mot 42-åringen återupptas 12 november, då ska den rättspsykiatriska undersökningen vara klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på Ersboda

Mer i ämnet