Se hur brandrisken breder ut sig över länet Foto: SVT

Se hur brandrisken breder ut sig över länet

Uppdaterad
Publicerad

Värmen och torkan ska fortsätta i veckan och med det kommer risken för skogsbränder. Se hur brandrisken ökar under veckan med hjälp av SVT:s grafik.

Under en längre tid har det varit mycket höga temperaturer med torka som följd i stora delar av Västerbottens län. Sedan den 17 juli råder det eldningsförbud i alla länets kommuner och det verkar inte bli någon förändring på det enligt väderprognosen.

SMHI meddelar enligt sin hemsida att risken för bränder i skog och mark är mycket stor eller extremt stor i Västerbottens kustland och i inlandet. I södra Lapplandsfjällen finns inga varningar utfärdade för närvarande.

Skogsbränderna i Västerbotten 2018

”Stor antändningsrisk”

”Innebär stor eller mycket stor antändningsrisk och att eld sprids lätt i skogsmark. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus”, skriver SMHI på sin hemsida.

Se hur brandrisken kommer öka under veckan med hjälp av SVT:s grafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västerbotten 2018

Mer i ämnet