Kommunstyrelsens ordförande Johan Söderling (S) säger att förslaget är tufft för kommunens verksamheter. Foto: SVT/Vännäs kommun

Sju partier bakom budgetförslag i Vännäs

Publicerad

Sju partier går ihop om ett gemensamt budgetförslag i Vännäs. Anledningen är den dystra ekonomiska prognosen för kommunen.

Kommunen har analyserat den ekonomiska situationen och jämfört med andra kommuner och därefter kommit fram till att Vännäs har höga kostnader i många verksamheter.

– Det är samma sak som för alla kommuner att det är en ansträngd ekonomisk prognos, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Söderling (S).

SD inte med

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna står bakom det gemensamma förslaget till budget 2020-2021. Sverigedemokraterna står utanför.

Förslaget innebär att partierna är ense om ramarna som ska gälla för nämnderna, som sedan lägger detaljbudgetar anpassade efter ramarna.

Tufft förslag

Förslaget är tufft för verksamheterna, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Söderling (S) 

– Men exakt hur det här kommer att slå är för tidigt att säga. 

Har det varit svårt att komma överens? 

– Tvärtom, när det kniper så kan jag uppleva att det är tryggt i Vännäs. I det här läget samlas vi och blir eniga, det är en framgångsfaktor i kommunen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer