Malin Sund, tillförodnad verksamhetschef på kirurgcentrum på Norrlands universitetssjukhus. Foto: SVT

Sjukhusledningen beklagar situationen

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen fär kirurgverksamheten på Norrlands universitetssjukhus beklagar att Solbritts operation blev inställd och att hon tvingades åka hem.

Malin Sund, tillförodnad verksamhetschef på kirurgcentrum på Norrlands universitetssjukhus, förklarar hur resonemanget gick.

– Att vi blev tvungna att ställa in en operation i sista stund är naturligtvis inget vi vill göra, men i det ansträngda läget vi har så har vi blivit tvungna att skjuta på ett antal operationer och hennes är en av dem.

Cancersjuk nekades operation

Läs mer: Cancersjuka Solbritt nekades operation

Ont om vårdplatser

Enligt Malin Sund är vårdplatserna under sommaren så få att det är svårt att hitta sängar att vårda patienterna i efter att dom opererats.

– Det var ingen brist på kirurger eller operationssalar, men vi hade inte tillräckligt många sängar att vårda patienter i efteråt.

– För att vi ska kunna göra ett patientsäkert arbete för de akut insjukade patienterna, så måste vi ibland flytta fram operationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Cancersjuk nekades operation

Mer i ämnet