Foto: Staffans tandklinik

Tandklinikens musikvideo har blivit viral succé

Uppdaterad
Publicerad

Har du legat i tandläkarstolen med både det ena och andra instrumentet i munnen och samtidigt försökt prata med tandläkaren? Många känner nog igen sig i kommunikationsproblematiken som kan uppstå. Nu har personalen vid en tandklinik i Lycksele lättat upp det som kan kännas som en pinsam situation genom att göra en musikvideo – som har blivit en viral succé.

– Det är väldigt vanligt att man försöker säga något när man är hos tandläkaren, men att det är svårt för att man har massa grejer i munnen, det är något som vi möter dagligen, säger Maria Lundqvist, tandsköterska vid Staffans tandklinik, som varit med och gjort musikvideon.

De har gjort sin egen version på Ylvis låt ”The Fox”, men tandklinikens parodiversion av låten heter ”What does the Doc say?”. När de sedan delade videon på sin Facebooksida hade den inom loppet av fem dagar setts 31.000 gånger. Videon kan du se här.

LÄS MER: Personalens musikvideo ska stoppa sjuksköterskebristen

Att de gör en musikvideo på sin arbetsplats är inget nytt, de senaste åren har kliniken gjort två stycken per år, en som de släppt i samband med julledigheten och en vid sommarsemestern. Alltid med olika teman.

– Vi sitter vid fikarasterna och spånar idéer och vidareutvecklar, det är som ett gemensamt projekt för oss kollegor. Man hinner knappt bli klar med sommarversionen innan det är dags att börja med julversionen, säger Maria Lundqvist.

LÄS MER: Sjunger och dansar mot halkan

Även på andra ställen inom vården har det varit populärt att göra musikvideor. Vid Ortopedkliniken på Norrlands universitetssjukhus har man i flera år spelat in videor för att få fler att söka sommarjobb hos dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.