Det blir en annorlunda höst för studenterna på Umeå universitet. Foto: SVT

Så blir terminsstarten på Umeå universitet

Uppdaterad
Publicerad

I augusti välkomnas studenterna tillbaka till campus på Umeå universitet efter en tids onlinestudier. Föreläsningar, seminarier och mottagningar kommer genomföras men med riktlinjer för att minska smittspridningen av covid-19.

På publika platser ska det vara minst 1,5 meter mellan varje sällskap och antalet personer i föreläsningssalarna är begränsat till 50 personer. En del av undervisningen kommer fortfarande hållas online.

– De som fortfarande kan jobba hemma ska kunna fortsätta med det. Vi har angett till institutionerna att fler föreläsningar kan gå digitalt och blir det svårt ska vi kunna bedriva kurser på kvällstid, säger Per Ragnarsson, bitr. universitetsdirektör, Umeå universitet.

Coronaviruset i Västerbotten

Fler lokaler

SVT har tidigare rapporterat att det är rekordmånga som är antagna till Umeå universitet hösten 2020. Universitetet kommer utöka sina lokaler för att fler ska rymmas. Målet är att alla ska få plats men skulle det bli trångt kommer första och sista terminsstudenter vara prioriterade.

– Vårdvetarhuset som vi hade sagt upp kommer att användas. Det finns även andra lokaler som vi kan använda om det skulle behövas, säger Per Ragnarsson, bitr. universitetsdirektör, Umeå universitet.

I  klippet hör du Per Ragnarsson om skolstarten på Umeå universitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet