Polisen bekräftar att ytterligare en bil besköts i Bygdeå under måndagen.

Polisen bekräftar: Ytterligare en bil beskjuten i Bygdeå

Uppdaterad
Publicerad

Pappan och sonen som hamnade mitt i skottlossningen i Bygdeå i måndags var inte de enda. En kvinna som Västerbottens-Kuriren pratat med berättar att även hennes bil blev beskjuten.

– Vi kan bekräfta att det finns ytterligare målsäganden, säger förundersökningsledare Marcus Danielsson till SVT Västerbotten.

Kvinnan var på väg hem när hon hörde skotten. Hon berättar för tidningen att hennes motor började smälla ordentligt, men hon förstod inte vad det var förrän dagen därpå då hon upptäckte skotthålen på bilen.

– Det finns inte en tanke att någon ska stå och skjuta mot en. Jag var övertygad att det bara var ett problem med motorn, säger hon till VK.

Skottlossning i Bygdeå

Kvinnan klarade sig utan några fysiska skador.Polisen bekräftarPolisens förundersökningsledare Marcus Danielsson bekräftar uppgifterna om den andra beskjutningen till SVT.

– Vi arbetar efter hypotesen att det rör sig om samma gärningsman, men utesluter inget, säger han.

Polisen utesluter inte heller att ytterligare personer drabbats och uppmanar boende i trakten att kontrollera sina fordon och kontakta polisen om man upptäcker något konstigt.

Nekar till brott

Den misstänkte mannen är häktad på sannolika skäl misstänkt för två mordförsök, samt försök till grovt våld mot tjänsteman. Mannen nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Bygdeå

Mer i ämnet