Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu har 46-åringen som dömdes till livstids fängelse för mordet på Liselotte från Timrå, via sin advokat, överklagat domen till hovrätten. Foto: SVT

46-åringen överklagar livstidsdomen för mordet på Liselotte från Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Den 5 maj dömdes den 46-årige man, som suttit häktad sedan oktober förra året, till livstids fängelse för mord och grovt gravfridsbrott på Liselotte.

Nu har mannen överklagat domen till hovrätten.

Redan när huvudförhandlingen var slut i Sundsvalls tingsrätt flaggade 46-åringens advokat för att domen, oavsett utfall, skulle överklagas. Den 18 maj skickades överklagan in.

46-åringen vill frias från mord och att gravfridsbrottet ska bedömas vara av normalgraden. I överklagan står bland annat att 46-åringen ifrågasätter slutsatser som dragits i det rättmedicinska utlåtandet och hänvisar till skador som Liselotte haft i ansiktet.

Det var den 10 oktober förra året som Liselotte anmäldes försvunnen och åtta dagar senare hittades hennes kropp i ett sökområde i Kramfors. Rättegången mot den 46-årige man, som suttit häktad sedan 14 oktober, startade den 3 april och höll på i fem dagar.

I videon ovan kan du höra mer om överklagandet och även se bilder från polisens sökinsatser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.