Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liselottes familj riktar kritik till Timrå kommun och menar att de åtgärder som togs inte var tillräckliga – på måndag startar rättegången mot den misstänkta 46-åringen. Hör familjens målsägandebiträde Fredrik Lindberg och Peter Ekström, tillförordnad kommunchef. Foto: Nanny Lögdal/SVT, Ur polisens förundersökning

Liselottes familj besviken på Timrå kommun: ”Borde ha anmälts till polis”

Uppdaterad
Publicerad

Liselottes familj riktar kritik mot hennes arbetsplats, Timrå kommun. Att 46-åringen var på arbetsplatsen trots att han var sjukskriven är något familjen är kritisk mot. De anser att han borde ha stängts av i avvaktan på vidare utredning. Familjen menar även att kommunen borde ha gjort en polisanmälan efter att Liselotte berättat för sin chef om sexuella trakasserier. 

Efter att SVT pratat med Fredrik Lindberg som är målsägandebiträde för Liselottes familj så framkommer det att familjen är besviken på Timrå kommun. Deras uppfattning är att kommunen skulle ha anmält de sexuella trakasserierna till polis då det faller inom ramen för allmänt åtal.

– Ingen kvinna ska år 2023 i Sverige vara rädd för att utsättas för sexuella trakasserier på sin arbetsplats, säger Fredrik Lindberg.

Mordet på Liselotte från Timrå

Gömmer sig för mannen på arbetsplatsen

Enligt förundersökningen så framgår det att Liselotte är rädd för mannen och att hon åtminstone två gånger gömt sig i ett kafé när 46-åringen varit på arbetsplatsen.

En tid före försvinnandet skriver Liselotte till en vän att mannen befinner sig på jobbet trots att han är sjukskriven.

Foto: polisens förundersökning

På måndag börjar rättegången mot den 46-årige man som misstänks för mordet på Liselotte.

I klippet ovan: Hör ombudet Fredrik Lindberg om familjens kritik, och hur tf. kommunchef Peter Ekström bemöter den.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Örjan Leek & SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet