Avtal om 600 bostäder på Norra kajen

Uppdaterad
Publicerad

Börsbolaget Magnolia Bostad har fått option för att bygga 600 bostäder på Norra kajen. – Det är ett bra läge för attraktiva bostäder, säger företagets VD, Fredrik Lidjan till SVT.

Företaget har skrivit ett så kallat markanvisningsavtal med Norra Kajen AB. Det innebär att företaget har ensamrätt på att förhandla om förutsättningarna för bygget.

Magnolia Bostad bygger främst hyresrätter och mest aktuell i det här projektet är tomten där Beijer Byggmaterial nu ligger. Tomten har tidigare beskrivits som en av de viktigare på Norra kajen eftersom den utgör ”porten” till området.

Norra Kajen

– Jag ser visionen att skapa variation i boendemiljön för både hyresrätter och bostadsrätter. Attraktiva boenden som ska tilltala människor från 18 till 80 år, säger Fredrik Lidjan.

Den danska Arkitektbyrån CF Möller är involverade i projektet. I deras portfolio finns till exempel Friends Arena och Globen.

Majoritetsägare i Magnolia Bostad är Fredrik Holmström Fastigheter AB men bolaget är också delägt av flera pensionsfonder.

SVT har tidigare skrivit om att bolaget vill bygga hotell på Finnkajen i Sundsvall, vilket mötts av kritik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norra Kajen

Mer i ämnet