Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hennes bror var duktig i skolan och ett stort fotbollslöfte, men en skada förändrade allt. Hör systern berätta om hur brodern drogs in i gängkriminalitet. Foto: Patric Sellen/SVT

Sundsvallsbo misstänkt för delaktighet i planerat mord – systern: ”Han blev beroende av smärtstillande”

Uppdaterad
Publicerad

”Saras” bror står åtalad för bland annat medhjälp till förberedelse till mord i det pågående gängmålet i Sundsvall.

Hon berättar för SVT Västernorrland hur hennes tidigare skötsamme bror stegvis hamnade i gängkriminalitet.

Under måndagen fortsatte rättegången i det senaste stora gängmålet i Sundsvalls tingsrätt, med totalt tolv åtalade på de anklagades bänk.

Nu handlar det om misstankarna om förberedelse till mord, sedan polisens spanare avlyssnat ett samtal mellan två åtalade i målet där det pratades om att en man skulle ”jappas” (=dödas).

Förberedelse till mord i Sundsvall

En av de misstänkta i den delen är en man i 30-årsåldern från Sundsvall. En från början vanlig kille som hade lätt för sig i skolan och också var duktig i fotboll.

– Han hade MVG i typ alla ämnen i högstadiet, berättar ”Sara” för SVT.

Smärtstillande

Men efter att han dragit på sig en skada inom fotbollen som gav honom svår smärta började han äta narkotikaklassade mediciner. Något som med tiden drog in honom i ett beroende.

– Han började skolka, umgås med fel personer och sedan gick det bara utför. Det är drogerna som förändrat honom, berättar ”Sara” med gråten i halsen.

En kväll för två år sedan fick familjen ovälkommet besök – av två unga maskerade män.

Se och hör ”Sara” berätta i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förberedelse till mord i Sundsvall

Mer i ämnet